Jolo virtuve - 156
Foto: "Ēd un sporto"

Šokolādīgi svaigs un ļoti gards našķis. Recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Jauno gadu daudzi ir sākuši ar apņemšanos ēst veselīgāk un vairāk nodarboties ar sportu. Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvāsim vienkāršas receptes ikdienas maltītēm ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 ola200 gpiens (2.5%)15 geļļa15 gkakao120 gpilngraudu milti pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs1 TKdzeramā soda vai cepamais pulveris200 gāboli, nomizoti un sagriezti gabaliņos

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem.

2

Sakuļ olu ar pienu (var izmantot arī augu pienu), kakao, saldinātāju, eļļu. Pievieno miltus. Visu vēlreiz labi sakuļ.

3

Iemaisa ābolus. Samaisa, masu liek formiņās un cep 25 minūtes.

4

No šī produktu daudzuma sanāk seši kēksiņi.

Viena kēksiņa (101 g) uzturvērtība:

Olbaltumvielas – 5 g
Ogļhidrāti – 16,6 g
Tauki – 5,3 g
Kilokalorijas – 143

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!