Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olas, cukuru, raugu un krējumu liek bļodā un sakuļ viendabīgā masā. Pievieno sāli un iemasa. Pa daļām pievieno un iemaisa miltus. Kad mīkla kļūst bieza, to turpina iejaukt ar rokām.
Mīklu atstāj uz stundu istabas temperatūrā, lai tā uzbriestu.
Uz galda uzkaisa miltus un pa porcijām izrullē mīklu plāksnēs.
Mīklas plāksnes sagriež garenos taisnstūros. Katra taisnstūra vidū ar asu nazi gareniski veic vertikālu iegriezumu.
Caur griezuma vietu izver vienu mīklas taisnstūra galu.
Liek žagariņus sakarsētos taukos vai eļļā un vāra, līdz tie ir zeltaini.
Pēc izvārīšanas liek uz linu auduma vai šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, un pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!