Jolo virtuve - 218
Foto: DELFI
Sātīgais kartupeļu sacepums ar kraukšķīgām šķiņķa šķēlītēm vienlīdz labi garšo gan tikko no krāsns izcelts, kad to var baudīt ar skābu krējumu vai kečupu, gan nākamajā dienā, kad to, sagrieztu šķēlēs, var šķīt iekšā kā sāļo našķi, pēcāk aplaizot nošmulētos pirkstus.

Sastāvdaļas paredzētas standarta cepeškrāsns (60x60 cm) plātij.

80Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

14 vidēja lieluma kartupeļi2 sīpoli5 ķiploka daiviņas pēc garšassāls un malti melnie pipari1 paciņa biezpiena1 ĒKķimenes250 gkūpināts šķiņķis vai cauraudzītis

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Kartupeļus, sīpolus un ķiplokus nomizo un sarīvē. Pavisam ātri šis darbiņš veiksies, izmantojot virtuves kombainu.

3

Sarīvēto masu liek bļodā, pievieno biezpienu, sāli, piparus, ķimenes un apmaisa.

4

Masu liek uz plāts un izlīdzina. Blīvi pārklāj ar šķiņķa vai cauraudzīša šķēlītēm un cep 40–50 minūtes.

Foto: DELFI
Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!