Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Sāk kult olu baltumus. Kad sāk veidoties putas, pa porcijām pievieno izsijātu pūdercukuru, katru porciju kārtīgi iekuļot. Kad izveidojas stingras, zīdaini spīdīgas putas, iekuļ tajās kukurūzas cieti.
Izklāj gatavo olu baltuma masu uz cepamā papīra aptuveni 25x35 lielā laukumā. Liek krāsnī uz aptuveni 1 stundu, tad izņem un pilnībā atdzesē.
Kamēr cepas pamatne, gatavo pildījumu. Biezpienu iztrin caur sietu vai sablendē. Sablendē svaigas vai saldētas avenes viendabīgā masā. Želatīnu uzbriedina un izkausē karsta ūdens peldē.
Biezpienam pievieno iebiezināto pienu un avenes, samaisa viendabīgā masā. Iemaisa izkausēto želatīnu.
Uz darba virsmas liek cepamā papīra loksni, pārkaisa ar pūdercukuru. Gatavo bezē pamatni, apgriežot otrādi, liek uz cepamā papīra loksnes un atbrīvo tā apakšu no "vecā" cepamā papīra.
Pārziež pamatni ar pildījumu, atstājot brīvas maliņas. Piepalīdzot ar cepamo papīru (gluži kā tinot suši), sarullē ruleti un līdz pasniegšanai* liek to ledusskapī.
Pirms pasniegšanas sagriež ruleti ripās.
*Biezpienu šajā receptē var aizstāt ar rikotas sieru.
*Ar pasniegšanu labāk nekavēties, citādi rulete izmirks un kraukšķīgā bezē pamatne kļūs mīksta.
Lai labi garšo!