pupiņu sautējums
Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojams, gards un sātīgs pupiņu sautējums, kuram īpaši labu garšu piešķir apceptas kūpinātās desas šķēlītes. Sautējumu pasniedz ar vārītiem rīsiem vai maizi.
25Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 bundžas konservētu pupiņu200 gkūpināta desa vai mednieku desiņas1 lielā bundža konservētu tomāu sava sulā1 sīpols pēc garšassāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Sīpolu sasmalcina. Desu sagriež pabiezās šķēlēs.

2

Uzkarsē pannu, liek cepties desas šķēles. Pēc 2-3 minūtēm pievieno sīpolu un apmaisot cep vēl 2-3 minūtes.

3

Pannā lej pupiņas (sautējuma iebiezināšanai pievieno arī pusglāzi pupiņām nolietā šķidruma, bet atlikušo šķidrumu var izmantot bezē vai saldā krēma pagatavošanai) sablendētus tomātus, pievieno sāli, piparus pēc garšas un uz nelielas liesmas karsē 10-15 minūtes.

4

Ja vēlas, pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!