Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā ber griķus, pārlej tos ar ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un vāra griķus, līdz ūdens sāk burbuļot. Tad uzliek katliņam vāku, samazina liesmu līdz minimumam un turpina vārīt vēl 10 minūtes. Nogriež liesmu un atstāj griķus katliņā zem vāka vēl uz 5 minūtēm – tad tie būs gatavi un irdeni. Gatavošanas laikā griķus nemaisa!
Kamēr griķi vārās, sasmalcina brokoli vai ziedkāpostu. Nomizo un sasmalcina sīpolu. Burkānu nomizo, sagriež nelielos kubiņos. Ja ir pieejams virtuves kombains ar smalcināšanas funkciju, tad ātrākam rezultātam izmanto to.
Pannā izkausē sviestu, liek cepties sīpolu, ik pa laikam apmaisot. Kad sīpoli ir caurspīdīgi, pannā ber burkānus un cep vēl 1-2 minūtes. Tad pievieno brokoļa vai ziedkāposta gabaliņus un cep vēl minūti.
Ber pannā vārītos griķus, apmaisa un izsilda 1-2 minūtes.
Ēdienu liek bļodiņās, pārkaisa ar fetas siera drumstalām.
Lai labi garšo!