Jolo virtuve - 239
Foto: Privātais arhīvs
"Pēc šīs receptes gatavotie biezpiena plācenīši izdosies vienmēr un mīkla nebūs ķepīga. Knifs ir tāds, ka biezpienu iemīca mīklā gatavošanas beigās," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Laila Rudzone.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gbiezpiens200 gmilti2 ĒKcukurs0.5 TKsāls2 olas3 ĒKskābs krējums1 TKcepamais pulveris pēc garšasrīvēta citrona miziņa pēc garšascaniļas cukurs, ekstrakts vai esence

Pagatavošana

1

Biezpienu sablendē vai izberž caur sietu. Miltus izsijā, samaisa ar cepamo pulveri.

2

Olas bļodā sakuļ ar cukuru, sāli un vaniļu. Pievieno krējumu, citrona miziņu un sakuļ. Pieber miltus, samīca viendabīgu mīklu. Pa porcijām pievieno un iemīca biezpienu.

3

"Atpūtina" mīklu 30 minūtes, tad sadala 3-4 daļās. Uz galda no katras mīklas daļas savirpina "desu".

Foto: Privātais arhīvs
4

Pārkaisa darba virsmu ar miltiem. Ar asu nazi griež "desas" vienāda biezuma šķēlēs. No šķēlēm veido plācenīšus, tos viegli pārkaisot ar miltiem un saplacinot.

5

Cep pannā sakarsētā eļļā no abām pusēm zeltainus. Pasniedz ar skābu krējumu vai ievārījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!