9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 gbiezpiens200 gmilti2 ĒKcukurs0.5 TKsāls2 olas3 ĒKskābs krējums1 TKcepamais pulveris pēc garšasrīvēta citrona miziņa pēc garšascaniļas cukurs, ekstrakts vai esence
Pagatavošana
1
Biezpienu sablendē vai izberž caur sietu. Miltus izsijā, samaisa ar cepamo pulveri.
2
Olas bļodā sakuļ ar cukuru, sāli un vaniļu. Pievieno krējumu, citrona miziņu un sakuļ. Pieber miltus, samīca viendabīgu mīklu. Pa porcijām pievieno un iemīca biezpienu.
3
"Atpūtina" mīklu 30 minūtes, tad sadala 3-4 daļās. Uz galda no katras mīklas daļas savirpina "desu".
4
Pārkaisa darba virsmu ar miltiem. Ar asu nazi griež "desas" vienāda biezuma šķēlēs. No šķēlēm veido plācenīšus, tos viegli pārkaisot ar miltiem un saplacinot.
5
Cep pannā sakarsētā eļļā no abām pusēm zeltainus. Pasniedz ar skābu krējumu vai ievārījumu.
Lai labi garšo!
BrokastisLaunagsSiera un biezpiena uzkodasBiezpiensCepamais pulverisCitroniCukursSkābais krējumsPankūkasVaniļas cukurs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit