Baltmaizes sacepums ar gaļu un sieru - 1
Foto: Privātais arhīvs
"No sākuma domāju, ka tas tāds viegls launaga ēdiens vien būs, bet sanāca kārtīgas, sātīgas vakariņas. Esam liela ģimene, tāpēc sacepumu gatavoju uzreiz divos traukos. Divi ēdāji atzina, ka tas ir pats garšīgākais ēdiens, kas gatavots no maizes," tā pārbaudītu recepti piesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

tostermaize desa vai kūpināta gaļa siers tomātu mērce majonēze tomāti bezpiedevu jogurts marinēti gurķi paprika

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Gaļu vai desu, tomātus un sieru sagriež plānās šķēlītēs. Papriku sagriež salmiņos. Marinētos gurķus sasmalcina.

3

Cepamās veidnes apakšu pārziež ar tomātu mērci, liek pirmo kārtu tostermaizes.

4

Maizi pārziež ar bezpiedevu jogurtu, majonēzi vai krēmsieru.

5

Tad liek gaļas šķēles, virs tām izkārto siera šķēles, pārziež tās ar tomātu mērci, virs tās izkārto tomātu šķēles.

6

Pārkaisa gurķu gabaliņus, izkārto paprikas strēmeles.

7

Visu pārslaka ar majonēzes restīti.

8

Liek otro kārtu tostermaizes. Maizi atkal pārziež ar bezpiedevu jogurtu, majonēzi vai krēmsieru. Tad pārziež ar tomātu mērci.

9

Virsū liek gaļas šķēles, siera šķēles un tomātu ripiņas.

10

Cep sakarsētā krāsnī 20 minūtes, līdz siers izkusis.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!