Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo mīklu. Bļodā sajauc sauso raugu ar cukuru un silto ūdeni. Maisījumu atstāj uzbriest 15 minūtes.
Tikmēr lielā bļodā ber miltus, tiem pievieno sāli. Citā bļodā sajauc izkausēto sviestu, olu un pienu. Šo maisījumu un uzbriedināto raugu iejauc miltos, visas sastāvdaļas kārtīgi samīca, izveido apaļu bumbu, to liek atpakaļ bļodā un atstāj siltā vietā uzrūgt 40 minūtes.
Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu – kausēto sviestu sajauc ar kanēli, cukuru un vaniļas ekstraktu.
Kad mīkla uzrūgusi, to vēlreiz samīca un izrullē apmēram 30x40 cm lielā taisnstūra formā.
Uz mīklas vienmērīgi izklāj sagatavoto pildījumu, tad to sarullē, sākot no vienas garākās mīklas malas virzienā uz otru.
Sarullēto mīklu ar asu nazi sadala 12 vienāda izmēra daļās.
Visus 12 rullīšus izkārto 24 cm diametra cepampannā, kas izklāta ar cepamo papīru, tā, lai augšpusē būtu redzams kanēļa pildījums.
Pannu noliek siltā vietā atkārtoti uzrūgt 20 minūtes, tad to liek līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 35–40 minūtes.
Kad kanēļrullīši izcepušies, tos izņem no krāsns, atdzesē 10 minūtes, tad pārklāj ar glazūru, kas pagatavota, svaigo sieru samaisot ar pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un izkausētu sviestu.
Sagatavo visu nepieciešamo, lai jau sestdienas rītā kopā ar populāro ēdienu blogeri Zani Grēviņu kanāla "STV Pirmā!" raidījumā "Našķoties" gatavotu mutē kūstošos kanēļrullīšus!
Otrajā kulinārijas raidījumā "Našķoties" Zane dosies ciemos uz pašmāju kafijas grauzdētavu "Kalve Coffee" un gatavos savus slavenos kanēļrullīšus, jo būsim godīgi – tie ir nenoliedzami vieni no gardākajiem našķiem pie kafijas.