Jolo virtuve - 261
Foto: Publicitātes foto
Tuvojas Lieldienas – pavasara gaidītākais notikums, kad galdā tiek liktas krāsainas olas un citi gardi, apaļi ēdieni. Svētku neiztrūkstoša sastāvdaļa ir našķi, kas priecēs gan sirdis, gan vēderus, tāpēc kulinārijas blogere Betija Kalēja sadarbībā ar AS “Dobeles dzirnavnieks” piedāvā recepti auzu pārslu cepumiem, kas būs laba alternatīva ierastajām šokolādes olām.

Receptē minētās sastāvdaļas paredzētas aptuveni 12 cepumiem.

40Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 paciņa pilngraudu auzu pārslu cepumu maisījuma140 gsviests40 mlūdens krāsainas konfektes dekoram

Pagatavošana

1

Sviestu izkausē lielā bļodā mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē. Bļodā pievieno cepumu maisījuma saturu, ūdeni un visu kārtīgi sajauc.

2

Mīklu atpūtina 15 minūtes.

3

No mīklas veido 12 cepumus. Tos piespiež un saplacina uz paplātes, kurai uzklāts cepamais papīrs. Uz katra cepuma liek dažas konfektes, tās viegli iespiežot iekšā cepumu masā.

4

Cepumus liek līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10-12 minūtes, līdz maliņas paliek brūnas. Gatavos cepumus atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!