Viktorija Kožemjakina
Šī maltīte garšos arī tiem, kam griķi īsti negaršo, un būs perfekts brokastu variants, ja vārīti griķi ir palikuši pāri no iepriekšējās dienas. Recepti piedāvā "Elvi" pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

Ja maltītes gatavošanai izmantosi jau vārītus rīsus, tad dubulto daudzumu, proti, 150 gramu vietā ņem 300.

45Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
150 ggriķi1 gab.neliels, smalki sagriezts sīpols1 gab.smalki sagriezta ķiploka daiviņa300 gplānās šķēlītēs sagriezti šampinjoni1 ĒKrapšu eļļa1 ĒKsviests2 gab.olas pēc garšassāls un melnie pipari zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

1

Uzbriedini griķus – katliņā uzvāri aptuveni puslitru ūdens, pievieno sāli, verdošā ūdenī ber griķus un ļauj graudiem 30 minūtes uzbriest. Tos var arī vārīt vai izmantot no iepriekšējās dienas maltītes pāri palikušos griķus, taču uzbriedināti griķi būs irdenāki un gaisīgāki. Pēc 30 minūtēm nokās lieko ūdeni.

2

Uz pannas rapšu eļļā apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini, pievieno sēnes, sviestu, ķiplokus un visu cep aptuveni 5 minūtes.

3

Pievieno masai griķus, piparus, visu apcep vēl 5-7 minūtes. Griķi kļūs sausāki un nedaudz kraukšķīgāki.

4

Citā pannā izcep vēršaci.

5

Pasniedz olas kopā ar griķiem, rotājot ar zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!