Produktu daudzums paredzēts 30x40 cm plātij.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Sviestu saputo ar cukuru, līdz masa ir gaiša un gaisīga.
Pa vienam pievieno un iekuļ olu dzeltenumus. Pievieno un iekuļ rīvētu citrona miziņu un sulu.
Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar sodu. Divas glāzes (viena glāze - 250 ml) miltu pievieno saputotajai sviesta un olu masai un iemīca. Tad pēc nepieciešamības pievieno vēl aptuveni 1/2 glāzi miltu, līdz mīcot mīkla vairs nelīp pie rokām.
Mīklu uz cepamā papīra izrullē aptuveni 1 cm biezumā plāts izmēra taisnstūra formā un liek ledusskapī uz aptuveni stundu.
Pa to laiku gatavo pildījumu. Saputo olu baltumus ar pusi cukura stingrās putās. Biezpienu samaisa ar atlikušo cukuru. Iecilā biezpienā saputotos olu baltumus.
Izņem mīklu no ledusskapja, liek uz plāts. Ar lineāla palīdzību sadala 24 taisnstūros (10×5). Āboliem paredzētajos taisnstūros sākumā ieklāj skābo krējumu, tad saliek ābolu šķēlītes, pārkaisa ar kanēli un cukuru, viegli pārslaka ar skābo krējumu.
Pārējos "ielāpos", ievērojot šaha galdiņa raksta principu, ieklāj biezpiena masu.
Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 40 minūtes.
Lai labi garšo!