Sastāvdaļas
Pagatavošana
Raugam pievieno siltu pienu, olu, sāli, eļļu, cukuru un sakuļ. Pa daļām pievieno un iemīca miltus.
Samīca viendabīgu mīklu, līdz tā nelīp pie rokām. Saveļ mīklas bumbu, liek bļodā, pārklāj ar drāniņu, liek siltumā uzrūgt 40 minūtes.
Uzbriedušo mīklu bļodā atmīca un raudzē vēl 30-40 minūtes.
Mīklu liek uz darba virsmas, izrullē garenā rullī, sadala aptuveni 45-50 g smagos gabaliņos. Katru gabaliņu saveļ apaļas bumbiņas formā.
Atstatus vienu no otras, bumbiņas liek uz plāts vai kartumizturīgā cepamajā veidnē, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru.
Pārklāj ar dvieli un raudzē 10 minūtes. Pa to laiku sakarsē krāsnī līdz 200 grādiem.
Pārziež mīklas bumbiņas ar sakultu olu, liek krāsnī uz 15-18 minūtēm.
Pa to laiku gatavo aizdaru pārliešanai, bļodiņā samaisot visas sastāvdaļas.
Pampuškas izņem no krāsns un vēl karstas pārlej ar ķiploku un zaļumu aizdaru.
Lai pampuškas pasniegtu kā pienākas, te atradīsi padomus, kā gatavojams borščs.