Foto: Privātais ahīvs
Pļedas jeb lībiešu pankūkas ar pannā sačurkstinātu cauraudzīti un sīpoliem ēd kā maizītes vai bauda ar krējumu – kā pankūkas. Recepti iesaka mūsu lasītāja Zanda Ķīsīte.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

pēc garšascūkgaļas krūtiņa pēc garšassīpoli1 lkefīrs2 olas pēc garšassāls1 TKcukurs1 TKdzeramā soda milti

Pagatavošana

1

Smalki sagrieztu cūkas cauraudzīti un sakapātus sīpolus apčurkstina uz pannas.

2

Kamēr gaļa cepas, bļodā lej kefīru, pievieno olas, sāli, šķipsnu cukura un sakuļ. Pievieno sodu, pa daļām ber klāt un iekuļ miltus, līdz iegūta bieza, krējuma konsistences (skat. foto galerijā) mīkla.

3

Mīklā iemaisa pannas saturu un samaisa.

4

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem, izklāj plāti ar cepamo papīru un ietauko.

5

Uz cepamā papīra ar aukstā ūdenī samitrinātu karoti liek sagatavotās mīklas piciņas atstatus vienu no otras.

6

Liek krāsnī un cep 20 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!