Sastāvdaļas paredzētas 26 cm diametra veidnei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru. Kad masa ir kļuvusi gaiša un gaisīga, pa vienam pievieno un iekuļ olu dzeltenumus.
Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar sodu un sāli, pievieno sviesta masai un ar rokām samīca mīklu.
Trešo daļu mīklas atdala ar asu nazi, ietin pārtikas plēvē vai folijā un liek saldētavā uz 20 minūtēm.
Pārējo mīklu ieklāj veidnē, ar pirkstiem izlīdzina, veidojot maliņas uz augšu.
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Gatavo pildījumu. Cukuru sakuļ ar olu baltumiem, cieti un vaniļu. Biezpienu iztrin caur sietu vai sablendē, lai tas ir viendabīgs, pievieno olu baltumiem un iekuļ. Iemaisa krējumu. Biezpiena masu lej virs mīklas.
Pārkaisa biezpiena masu ar rabarberu kārtu. Ja vēlas, lai kūka ir saldāka, rabarberus var pārkaisīt ar cukuru.
No saldētavas izņemto mīklu uz rupjās rīves vienmērīgā kārtā pārrīvē virs rabarberiem.
Liek krāsnī un cep 40–45 minūtes, līdz mīklas drumstalas ir zeltainas un virtuve piepildījusies ar debešķīgi kārdinošu aromātu.
Lai labi garšo!