vācu rabarberu plātsmaize
Foto: Shutterstock
Sulīgs rabarberu pildījums un zeltainas mīklas drumstalas – klasika bez liekām sastāvdaļām. Īpaši labi šī plātsmaize garšos, pasniegta ar saldējumu vai svaigi kultu putukrējumu.
70Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgrabarberi700 gmilti650 gcukurs500 auksts sviests50 gciete0.25 TKvaniļas ekstrakts

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Bļodā liek miltus, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, 400 g cukura un samīca viendabīgu mīklu.

3

Mīklu sadala divās daļās. Vienu daļu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.

4

Otru mīklas daļu starp divām cepamā papīra loksnēm izrullē plāts lielumā, liek uz plāts un noņem augšējo cepamā papīra loksni.

5

Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pievieno cieti, vaniļas ekstraktu, atlikušo cukuru un samaisa.

6

Ber rabarberus virs mīklas un izlīdzina vienmērīgā kārtā.

7

Izņem no ledusskapja otru mīklas daļu un pārrīvē vai pārdrupina virs rabarberiem.

8

Cep 45 minūtes, līdz drumstalas ir zeltainas. Griež gabalos un pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!