Rabarberu un banānu plātsmaize - 1
Foto: Privātais arhīvs
Ko gan citu šajā laikā gatavot, ja ne rabarberus? Šoreiz piedāvājam pavisam vienkāršu ideju – rabarberu un banānu plātsmaizi ar saldētu kārtaino mīklu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Egija Brimmere.
70Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

rabarberu kāti glāzecukurs rabarberu pārkaisīšanai6 saldētas kārtainās mīklas loksnes2 olu dzeltenumi banāni250 gskābs krējums2 olu dzeltenumi200 gcukurs1 TKvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, liek bļodiņā, pārber ar 1/2 glāzi cukura un apmaisa.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Plāti izsklāj ar cepamo papīru.

3

Ņem trīs atlaidinātas kārtainās mīklas plāksnes, saliek vienu pie otras un sastiprina, viegli izrullējot, līdz veidojas plāts izmēra taisnstūris, liek to uz plāts.

4

Bļodiņā sakuļ divus olu dzeltenumus. Pārziež mīklas pamatni.

5

Rabarberiem nolej lieko šķidrumu, ber tos uz mīklas pamatnes, izlīdzina. Virsū liek šķēlītēs sagrieztus banānus.

6

Sagatavo masu pārliešanai, sakuļot visas sastāvdaļas viendabīgā masā, vienmērīgā kārtā lej virs pildījuma.

7

Pildījumam pāri pārliek atlikušās trīs kārtainās mīklas plāksnes, kas izrullētas attiecīga lieluma taisnstūra formā. Mīklu sabaksta ar dakšu un pārziež ar atlikušo olu dzeltenumu masu.

8

Plātsmaizi cep 40-45 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē, griež gabaliņos un bauda.

9

Gatavā plātsmaizē Egija sabakstīja mellenes un pasniedzot pievienoja piparmētru lapiņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!