Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, liek bļodiņā, pārber ar 1/2 glāzi cukura un apmaisa.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Plāti izsklāj ar cepamo papīru.
Ņem trīs atlaidinātas kārtainās mīklas plāksnes, saliek vienu pie otras un sastiprina, viegli izrullējot, līdz veidojas plāts izmēra taisnstūris, liek to uz plāts.
Bļodiņā sakuļ divus olu dzeltenumus. Pārziež mīklas pamatni.
Rabarberiem nolej lieko šķidrumu, ber tos uz mīklas pamatnes, izlīdzina. Virsū liek šķēlītēs sagrieztus banānus.
Sagatavo masu pārliešanai, sakuļot visas sastāvdaļas viendabīgā masā, vienmērīgā kārtā lej virs pildījuma.
Pildījumam pāri pārliek atlikušās trīs kārtainās mīklas plāksnes, kas izrullētas attiecīga lieluma taisnstūra formā. Mīklu sabaksta ar dakšu un pārziež ar atlikušo olu dzeltenumu masu.
Plātsmaizi cep 40-45 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē, griež gabaliņos un bauda.
Gatavā plātsmaizē Egija sabakstīja mellenes un pasniedzot pievienoja piparmētru lapiņu.
Lai labi garšo!