30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 bundža mencu aknu1 sīpols5 vārītas olas2 svaigi gurķi2 burkāni3 vārīti kartupeļi pēc garšassāls un malti melnie pipari pēc garšasmajonēze zaļumi dekoram
Pagatavošana
1
Sīpolu nomizo, sasmalcina, liek bļodiņā, pārlej ar verdošu ūdeni. Pēc 5 minūtēm ūdeni nolej, notecina lieko šķidrumu, saberot sīpolus caurdurī.
2
Olas sakapā vai sarīvē uz rupjās rīves. Mencu aknām nolej lieko šķidrumu, sasmalcina tās. Kartupeļus, burkānus un gurķus sagriež kubiņos.
3
Salātu kārtošanai izmanto kūkas formu noņemamo malu vai kārto salātus porcijās uz šķīvjiem, izmantojot konditorejas riņķus.
4
Salātu sastāvdaļas liek kārtām. Vienmērīgā slānī izkārto kartupeļus, tad liek sīpolus. Liek mencu aknas, gurķus, pārslaka ar majonēzi, tad liek burkānus un atkal majonēzi, pārber ar rīvētajām olām.
5
Liek salātus ledusskapī uz stundu, tad izņem, uzmanīgi noņem formas malu.
6
Dekorē ar zaļumiem un vārīu olu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit