Foto: Shutterstock
Kad rasols un siļķe "kažokā" apnikuši, izmēģini ko jaunu – salātu kārtojumu ar mencu aknām. Šī kārtojuma pagatavošanai tev būs nepieciešami vien pāris pavisam vienkārši produkti, bet rezultāts izdosies izcili gards. Lieliska recepte svētku galdam.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 bundža mencu aknu1 sīpols5 vārītas olas2 svaigi gurķi2 burkāni3 vārīti kartupeļi pēc garšassāls un malti melnie pipari pēc garšasmajonēze zaļumi dekoram

Pagatavošana

1

Sīpolu nomizo, sasmalcina, liek bļodiņā, pārlej ar verdošu ūdeni. Pēc 5 minūtēm ūdeni nolej, notecina lieko šķidrumu, saberot sīpolus caurdurī.

2

Olas sakapā vai sarīvē uz rupjās rīves. Mencu aknām nolej lieko šķidrumu, sasmalcina tās. Kartupeļus, burkānus un gurķus sagriež kubiņos.

3

Salātu kārtošanai izmanto kūkas formu noņemamo malu vai kārto salātus porcijās uz šķīvjiem, izmantojot konditorejas riņķus.

4

Salātu sastāvdaļas liek kārtām. Vienmērīgā slānī izkārto kartupeļus, tad liek sīpolus. Liek mencu aknas, gurķus, pārslaka ar majonēzi, tad liek burkānus un atkal majonēzi, pārber ar rīvētajām olām.

5

Liek salātus ledusskapī uz stundu, tad izņem, uzmanīgi noņem formas malu.

6

Dekorē ar zaļumiem un vārīu olu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!