Jolo virtuve - 298
Foto: Privātais arhīvs
Pagatavot saldu rabarberu laika kārumu var arī pavisam slinkā variantā – liekot lietā gatavo miltu maisījumu un nedaudz izdomas, ātri vien varēsi baudīt gardus citronu kēksiņus ar sulīgu rabarberu pildījumu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Zane.

No norādītā produktu daudzuma sanāk 12 lieli kēksiņi.

45Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
1 Citronu kēksa maisījums "Dobeles"110 mleļļa270 mlūdens3 rabarberu kāti3 ĒKcukurs1 ĒKciete

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Kēksa veidnes padziļinājumos saliek papīra formiņas. Stabilākam katrā iedobumā liek divas formiņas.

2

Ber kūkas maisījumu bļodā, pievieno eļļu, ūdeni un samaisa. Kaut gan uz iepakojuma norādīts, ka jāpievieno 160 ml ūdens, prakse rāda, ka, cepot kēksiņus, mīkla sanāk pārāk bieza, tādēļ droši lej klāt vēl 100 ml ūdens un iekul, līdz iegūta pabieza krējuma konsistences mīkla.

3

Kamēr mīkla atpūšas un krāsns sakarst, nomizo rabarberu kātus, sagriež mazos kubiņos, pārkaisa ar cukuru, pievieno cieti un apmaisa.

4

Katrā formiņā liek ēdamkaroti mīklas. Virsū liek karoti rabarberu pildījuma ar visu šķidrumu.

Foto: Privātais arhīvs
5

Virsū liek atlikušo mīklu, piepildot 2/3 no katra kēksiņa formas.

6

Cep 35 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!