No norādītā produktu daudzuma sanāk 12 lieli kēksiņi.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Kēksa veidnes padziļinājumos saliek papīra formiņas. Stabilākam katrā iedobumā liek divas formiņas.
Ber kūkas maisījumu bļodā, pievieno eļļu, ūdeni un samaisa. Kaut gan uz iepakojuma norādīts, ka jāpievieno 160 ml ūdens, prakse rāda, ka, cepot kēksiņus, mīkla sanāk pārāk bieza, tādēļ droši lej klāt vēl 100 ml ūdens un iekul, līdz iegūta pabieza krējuma konsistences mīkla.
Kamēr mīkla atpūšas un krāsns sakarst, nomizo rabarberu kātus, sagriež mazos kubiņos, pārkaisa ar cukuru, pievieno cieti un apmaisa.
Katrā formiņā liek ēdamkaroti mīklas. Virsū liek karoti rabarberu pildījuma ar visu šķidrumu.
Virsū liek atlikušo mīklu, piepildot 2/3 no katra kēksiņa formas.
Cep 35 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē un bauda.
Lai labi garšo!