Biezpiena kūka "Vasara" - 5
Foto: "Edunsporto.lv" publicitātes foto

"Ēdam gardo kūku un priecājamies par skaisto, krāšņo vasariņu, kas mūs sagaida!" tā recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju tiem, kas apņēmušies ēst veselīgāk un vairāk nodarboties ar sportu, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvājam receptes ēdieniem ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

Sastāvdaļas norādītas 24 cm diametra formai.

150Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gvājpiena biezpiens300 gbeztauku biezpiena krēms "Alma"400 gvājpiena kefīrs230 gaprikozes230 gzemenes pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs40 gželatīns100 gūdens DEKORAM:40 gtumšā šokolāde70 gsaldais krējums (10%)100 gavenes

Pagatavošana

1

Atliek aptuveni 120 gramus gatavākās zemenes. Pārējās zemenes un aprikozes sagriež mazos gabaliņos.

2

Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni un noliek uzbriest.

3

Kārtīgi sablendē atliktās zemenes ar biezpienu, biezpiena krēmu, kefīru un saldinātāju viendabīgā masā. Masai pievieno sagrieztos augļus.

4

Liek uzbriedināto želatīnu karsta ūdens peldē vai uz 1 minūti mikroviļņu krāsnī.

5

Pievieno izšķīdināto želatīnu biezpiena – augļu masai un lej formā. Izmantoju formu ar noņemamām malām, kuras iekšpusi izklāj ar pārtikas plēvi. Liek kūku sastingt ledusskapī uz pāris stundām vai uz nakti.

6

Dekoram trauku ar šokolādi un saldo krējumu liek karsta ūdens peldē un izkausē. Masu lej konditorejas maisiņā un dekorē kūku.

7

Pa virsu liek avenes, zemenes vai citas ogas.

Foto: "Edunsporto.lv" publicitātes foto

Kūkas (100 g) uzturvērtība:

Olbaltumvielas – 7,7 g
Ogļhidrāti – 5,2 g
Tauki – 1,4 g
Kilokalorijas – 66

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!