Foto: Shutterstock
Šo elementāro kūku no konservētiem persikiem, cukura un pašbriestošajiem miltiem būs pa spēkam pagatavot ikvienam.

Sastāvdaļas paredzētas 18 cm diametra veidnei.

50Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lielā bundža konservētu persiku8 ĒKcukurs pašbriestošie milti ("self rising")

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Veidni ietauko ar sviestu vai eļļu, ieber tajā 4 ĒK cukura un sakrata, lai cukurs vienmērīgi izlīdzinātos pa pamatni.

2

Konservēto persiku šķidrumu lej bļodā, pievieno 4 ĒK cukura, pa daļām ber klāt miltus un iemaisa, līdz iegūta bieza krējuma konsistences mīkla.

3

Persikus sagriež šķēlēs, izkārto veidnē, pāri lej mīklu.

4

Liek veidni krāsnī un cep kūku aptuveni 35-40 minūtes.

5

Veidni izņem no krāsns, atdzesē 10 minūtes, tad kūkas formu uzmanīgi apgāž otrādi un ļauj kūkai uzkrist uz servējamā šķīvja.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!