Foto: Privātais ahīvs
Klasiski, ļoti sātīgi aknu salāti no teju katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām labi piesies dūšu gan ikdienā, gan svētku reizēs. Recepti iesaka mūsu lasītāja Inga Matisone.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gcūkas aknas2 sīpoli4 marinēti gurķi4 vārīti kartupeļi5 vārītas olas1 glāzezaļie zirnīši4 ĒKmajonēze2 ĒKskābs krējums1 TKsinepes pēc garšassāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Aknas sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu sasmalcina. Pannā uzkarsētā eļļā liek cepties aknas, pēc pāris minūtēm pievieno sīpolus un apmaisot cep vēl pāris minūtes, līdz aknas pagaršojot ir gatavas. Pannas saturu noņem no plīts un atdzesē.

2

Gatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas.

3

Liek pannas saturu bļodā, pievieno pārējās salātu sastāvdaļas, visu pārlej ar mērci un samaisa.

4

Pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!