Siera 'mutītes'

Sātīga, olbaltumvielām bagāta, viegli pagatavojama uzkoda ballītei dabā vai draudzīgai draugu atkaltikšanās reizei. Recepti veselīga dzīvesveida piekritējiem iesaka "Instagram" lapas edamskaisti autore Māra Ziemele.

60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
90 gmitrs biezpiens2 olu dzeltenumi70 gauzu milti pēc garšasķimenes vai citas garšvielas90 gbiezpiens30 gsiers1 olas baltums pēc garšasgaršvielas1 olas baltums pēc garšasķimenes

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 160 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Samīca biezpienu, miltus un olas dzeltenumu, pievieno garšvielas.

3

Masu sadala sešās daļās, katru gabaliņu izrullē un ar glāzi izspiež aplīti, vai arī visu masu izrullē un tad izspiež aplīšus.

4

Sagatavotos plācenīšus liek uz cepamā papīra.

5

Sagatavo pildījuma masu, sajaucot biezpienu, sieru, garšvielas un olas baltumu.

6

Uz katra plācenīša līdz pusei liek pildījumu, otru maliņu loka pāri pildījumam.

7

Kad viss sagatavots, siera "mutītes" apsmērē ar sakultu atlikušo olas baltumu, pārkaisa ar ķimenēm un liek cepties, līdz tās ir kļuvušas zeltaini brūnas.

8

Ja gadās, ka plācenīša pildījums par daudz iztek, to dažas minūtes pirms ņemšanas ārā ar silikona lāpstiņu piekārto atpakaļ.

Siera 'mutītes'

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!