Jolo virtuve - 321

Sātīga, olbaltumvielām bagāta, viegli pagatavojama uzkoda ballītei dabā vai draudzīgai draugu atkaltikšanās reizei. Recepti veselīga dzīvesveida piekritējiem iesaka "Instagram" lapas edamskaisti autore Māra Ziemele.

60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
90 gmitrs biezpiens2 olu dzeltenumi70 gauzu milti pēc garšasķimenes vai citas garšvielas90 gbiezpiens30 gsiers1 olas baltums pēc garšasgaršvielas1 olas baltums pēc garšasķimenes

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 160 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Samīca biezpienu, miltus un olas dzeltenumu, pievieno garšvielas.

3

Masu sadala sešās daļās, katru gabaliņu izrullē un ar glāzi izspiež aplīti, vai arī visu masu izrullē un tad izspiež aplīšus.

4

Sagatavotos plācenīšus liek uz cepamā papīra.

5

Sagatavo pildījuma masu, sajaucot biezpienu, sieru, garšvielas un olas baltumu.

6

Uz katra plācenīša līdz pusei liek pildījumu, otru maliņu loka pāri pildījumam.

7

Kad viss sagatavots, siera "mutītes" apsmērē ar sakultu atlikušo olas baltumu, pārkaisa ar ķimenēm un liek cepties, līdz tās ir kļuvušas zeltaini brūnas.

8

Ja gadās, ka plācenīša pildījums par daudz iztek, to dažas minūtes pirms ņemšanas ārā ar silikona lāpstiņu piekārto atpakaļ.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!