Uldis Grīnbergs
"Darbdiena bieži paiet tik ātri, ka neizdodas atlicināt laiku ēšanai un jābrauc mājās ar rūcošu vēderu. Reizēm rūkoņa tāda, ka nevar saprast, kas rūc skaļāk – mašīnas motors vai vēders? Tirdziņā sapirkti produkti plānotajām vakariņām neliek mieru. Parēķinu laiku līdz mājām, uzzvanu meitenēm, lai mizo katupeļus un liek vārīties. Rūkšana neizturama, pagriežu radio skaļāk, beidzot nekas nerūc," ar lirisku ievadu latviešu virtuves vasaras klasiku piesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.
50Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kartupeļi lapu salāti dilles sīpolloki kefīrs skābs krējums sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Nokļuvuši mājās, ātri noskalojam salātus, sagriežam lociņus, dilles, pieliekam sāli, piparus, krējumu, pielejam kefīru. Ja patīk, tad kefīra vietā var izmantot rūgušpienu.

2

Kartupeļi katliņā, kā saka mana sieva, sāk "dziedāt", tātad nāk gatavi. Kā viņai pēc dzirdes izdodas to noteikt, es nezinu!

3

Lejam salātus zupas šķīvī, pa virsu saliekam kūpošus kartupeļus un vakariņas ir gatavas! Tas man kopš bērnības ir mīļākais vasaras ēdiens, un nevajag ne gaļu, ne desu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!