Jolo virtuve - 325

Dārzā lekni saaugušas dilles? Laiks siet diļļu sieru! Elementāru recepti, kas izdosies pat tiem, kas to mēģinās pirmo reizi, iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 lpiens (vismaz 3,5%)6 olas200 gskābs krējums (vismaz 35%)1 TKsāls1 diļļu buntīte

Pagatavošana

1

Katlā lej pienu un uzvāra.

2

Kad piens sāk vārīties, pievieno sāli un olas, kas ir iepriekš bļodiņā sakultas ar krējumu.

3

Uz vidēja karstuma karsē 5 – 7 minūtes, tad nogriež karstumu, pievieno katla saturam sakapātas dilles, iemaisa un atstāj vēl uz 5 minūtēm.

4

Lej masu marlē, aizsien un notecina lieko šķidrumu. Liek siera masu bļodiņā, nopresē ar slogu un atstāj uz 10 stundām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!