cūku pupas kvinoja salāti
Foto: Shutterstock
Veselīgi un instagramīgi koši salāti tavai vasaras ēdienkartei. Baudi tos tāpat vien vai pasniedz kā interesantu piedevu grilētai gaļai.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 glāzekvinoja2 glāzescūku pupas, izlobītas1 glāzezaļie zirnīši, izlobīti pēc garšassāls MĒRCEI: pēc garšassāls un malti melnie pipari4 ĒKolīveļļa pāris zariņi piparmētras1 TKmedus1 citrons, izspiesta sula1 ķiploka daiviņa

Pagatavošana

1

Kvinoju novāra, sekojot norādījumiem uz iepakojuma.

2

Cūku pupas izloba no pākstīm, ber verdošā sālsūdenī un vāra aptuveni 25 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Nokāš, atdzesē un atdala miziņas.

3

Svaigus vai saldētus zaļos zirnīšus noblanšē, uz minūti ieberot verdošā ūdeni, tad nokāšot caurdurī un atdzesējot zem auksta ūdens strūklas.

4

Gatavo mērci, sablendējot visas sastāvdaļas viendabīgā masā.

5

Visas salātu sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar mērci un apmaisa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!