Jolo virtuve - 344
Foto: "Virtuve diviem" publicitātes foto

"Siers šajā receptē spēlē garšvielas lomu – jo pikantāks un sāļāks tas būs, jo vairāk tas būs jūtams, ēdot gardās kabaču pankūkas. Šo mīklu var izmantot arī cepšanai vafeļu pannā. Mums pankūciņas garšoja gan siltas, gan aukstas," vienkāršu recepti kabaču ražas izmantošanai iesaka kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autori.

30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 nelieli kabači100 gcietais siers2 olas4 ĒKmilti pēc garšassāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Kabačus sarīvē uz rupjās rīves (masai jābūt ap 400-500 g), uzber sāli, piparus, samaisa un noliek malā.

2

Sieru sarīvē uz smalkās rīves.

3

Lielākā bļodā ar dakšiņu nedaudz sakuļ olas, piesijā miltus, pievieno sarīvēto sieru un visu samaisa. Iznāk ne pārāk šķidra mīkla.

4

Paņem sauju kabaču, saspiežot notecina lieko šķidrumu un liek kabaču saujas pie mīklas masas. Kad visi rīvētie kabači salikti mīklā, to samaisa.

5

Ar karoti ņem gatavo mīklu un liek sakarsētā eļļā. No abām pusēm zeltaini apceptās pankūkas liek uz šķīvja, virsū uzliekot vāku, lai neatdziest, kamēr cepas pārējās.

Foto: "Virtuve diviem" publicitātes foto
6

Var cept lielā pannā daudz mazas pankūciņas, bet var arī mazā pannā vienu lielāku.

7

Pankūkas pasniedz ar skābo krējumu, kam var pierīvēt ķiplociņu vai iemaisīt kapātus zaļumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!