Foto: Vida Press

Vieglai vasaras maltītei tām dienām, kad kārojas gan maigu zivi, gan ko pikantāku. Baudi kopā ar vēsu baltvīnu un zvaigžņu lietu, kas šajās augusta dienās būs īpaši labi redzams!

25Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gzivs fileja1 gab.citrons25 gsviests1 gab.sīpols1 gab.paprika0.5 gab.ananass (kubiņos sagriezts) pēc garšasKajēnas pipari eļļa pēc garšassāls, pipari PASNIEGŠANAI: tomāti, lapu salāti4 gab.pitas maize vai tortiljas

Pagatavošana

1

Liec pannu uz mērenas liesmas un izkausē tajā sviestu. Apcep zivi no abām pusēm, līdz gatava. Nepārcenties, jo, kā zināms, nekas nevar būt sliktāks par pārceptu zivi!

2

Gatavajai zivs filejai pārkaisi sāli un piparus pēc garšas, kā arī apslaki ar svaigi spiestu citrona sulu. Sadali zivi gabaliņos.

3

Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un apcep kubiņos sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs (bet ne līdz galam sacepts).

4

Pievieno sīpoliem kubiņos sagrieztu papriku un ananasu, uz lēnas uguns karsē apmēram divas minūtes. Dārzeņiem jābūt nedaudz kraukšķīgiem.

5

Noņem pannu no plīts, pārkaisi dārzeņiem Kajēnas piparus pēc garšas.

6

Sausā pannā no abām pusēm izkarsē pitas maizes vai tortiljas. No siltajiem plāceņiem veido "kabatiņas", pārlokot tos uz pusēm un vēlreiz uz pusēm.

7

Pildi ar salātlapām, tomātu šķēlēm, zivs gabaliņiem un sagatavoto ananasu salsu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!