Foto: DELFI
Darbdienas izskaņā pēdējais, ko ir vēlēšanās darīt, ir stāvēt pie plīts, tāpēc lieti noder receptes, kur visu var samest vienā katlā un pēc tam ēst gardu muti. Tāda ir arī šī ķirbju un kartupeļu krēmzupa.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.brangs sīpols5 gab.kartupeļi400 gķirbis3 gab.ķiploka daiviņas1 gab.kausētā siera kārbiņa2 gab.buljona kubiņi pēc garšassāls, pipari, baziliks baltmaizes grauzdiņi siers

Pagatavošana

1

Sakapā vienu brangu sīpolu, kuru mazdrusciņ apcep, bet pēc tam pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbi un ripās sagrieztus kartupeļus. Visu aplej ar ūdeni.

2

Pievieno sāli, piparus, buljona kubiņus.

3

Vāra aptuveni 20 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti un pajukuši, bet pēc tam visu sablendē.

4

Pievieno uz smalkās rīves saberztus ķiplokus un sakapātu, svaigu baziliku. Noslēgumā katlā iepeldina kausētā siera trauciņa saturu, pagaida, kamēr tas viendabīgi izkūst.

5

Tikmēr uz pannas apcep baltmaizes grauzdiņus un sarīvē sieru, ar ko papildina krēmīgo bļodas saturu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!