Foto: DELFI
Rudenīgi košu un spēcinošu biezpiena plācenīšu recepti iesaka "Tasty" lasītāja Sabīne. Viņa gatavošanā izmantojusi griķu miltus, bet derēšot arī citi!
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gvārītas, rīvētas bietes250 gbiezpiens1 glāzemilti2 gab.olas2 ĒKskābs krējums4 gab.palielas ķiploka daiviņas pēc garšassāls, pipari eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Bietes sajauc ar biezpienu, piespiež ķiplokus, pievieno olas, miltus, krējumu, sāli un piparus.

2

Visu samīca viendabīgā masā – cik nu vien tas vispār ir iespējams, jo ar graudainu biezpienu plācenīšu konsistence irdenāka, bet ar sapresētu viendabīgāka.

3

Ar plaukstām veido plācenīšus un cep uz pannas no abām pusēm.

4

Labi garšo pasniegti ar grieķu jogurtu, kam pierīvēts svaigs vai marinēts gurķis, vai arī vienkārši ar skābu krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!