-001
Foto: DELFI

Nav ģeniālāka dārzeņa par kabaci, jo tas iederas ne tikai ķiplokainos sautējumos un sātīgos sacepumos, bet arī saldās pankūkās un pat kūkās. Tā nu dienā, kad riktīgi gribas kaut ko garšīgu, bet mājās tā īsti nekā nav, atliek eksperimentēt un priecāties par iznākumu.

60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

350 kabacis150 gmilti1 TKsoda1 šķipsnasāls1 šķipsnavaniļas cukurs pēc garšaslazdu rieksti pēc garšastumšā šokolāde120 mleļļa100 gcukurs2 gab.olas

Pagatavošana

1

Uz rupjas rīves sarīvē kabaci, apbārsta ar sāli, samaisa un liek maliņā atsuloties.

2

Bļodā iesit olas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un eļļu, visu rūpīgi samaisa.

3

Tad pievieno sausās sastāvdaļas – miltus un sodu.

4

Sasmalcina lazdu riekstus un sarīvē šokolādi, gāž klāt mīklai.

5

Kabaču masu liek dvielī un nospiež šķidrumu. Pilnīgi sausus kabačus nevajag, lai kāda kripatiņa mitruma paliek!

6

Visu kārtīgi samaisa, liek kēksa veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep 180 grādos 40 minūtes.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!