Nav ģeniālāka dārzeņa par kabaci, jo tas iederas ne tikai ķiplokainos sautējumos un sātīgos sacepumos, bet arī saldās pankūkās un pat kūkās. Tā nu dienā, kad riktīgi gribas kaut ko garšīgu, bet mājās tā īsti nekā nav, atliek eksperimentēt un priecāties par iznākumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uz rupjas rīves sarīvē kabaci, apbārsta ar sāli, samaisa un liek maliņā atsuloties.
Bļodā iesit olas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un eļļu, visu rūpīgi samaisa.
Tad pievieno sausās sastāvdaļas – miltus un sodu.
Sasmalcina lazdu riekstus un sarīvē šokolādi, gāž klāt mīklai.
Kabaču masu liek dvielī un nospiež šķidrumu. Pilnīgi sausus kabačus nevajag, lai kāda kripatiņa mitruma paliek!
Visu kārtīgi samaisa, liek kēksa veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep 180 grādos 40 minūtes.
Lai labi garšo!