Kristīne Melne
Rudens vakariem piestāv tikko no krāsns izņemtu gardumu smarža, un maz kas uzlabo omu tik efektīvi kā šokolādes aromāts. Saldenās smaržas terapiju vislabāk izbaudi ar brauniju. Vēl krāsnī esot, tas piepildīs dzīvesvietu ar karsti saldu aromātu, kas gribot negribot liks justies labāk. Pēc izņemšanas no krāsns būs grūti atturēties, nenolaužot jau kādu knapi padzisušu gabaliņu.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gsviests200 gtumšā šokolāde200 gmilti (izmantoti rudzu milti)200 gcukurs1 ĒKkakao4 gab.olas1 TKcepamais pulveris šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Sviestu un tumšo šokolādi izkausē ūdens peldē.

2

Citā bļodā sajauc miltus, cukuru, kakao, sāli un cepamo pulveri.

3

Olas iejauc sviesta – šokolādes maisījumā un pievieno sauso sastāvdaļu maisījumu. Visu rūpīgi izmaisi.

4

Masu lej ar cepampapīru izklātā pannā. Bagātīgi uzber brūklenes (der arī dzērvenes), ar karoti tās nedaudz iespaidi mīklā un šauj līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī.

5

Cep aptuveni pusstundu.

6

Gatavu sagriez nelielos gabaliņos.

Ņem gardo brauniju līdzi piknikā uz mežu vai nes uz darbu kolēģiem, kas ēdīs gardu muti un slavēs.

Recepti iesaka gardēde Kristīne Melne.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!