120Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
PAMATNEI:100 gsviests100 gskābais krējums50 gcukurs230 gmilti0.5 TKsoda šķipsnasāls PILDĪJUMAM:600 gbiezpiens200 gskābais krējums200 giebiezinātais piens ar cukuru3 TKvaniļas cukurs3 gab.olas400 gķirši bez kauliņiem DRUMSTALĀM:50 gsviests50 gcukurs100 gauzu pārslas2 TKvaniļas cukurs
Pagatavošana
1
Vispirms gatavo pamatnes mīklu - visus produktus sajauc kopā un ar rokām samīci stingrā masā. Uzreiz izrullē un ieklāj pannā, kurā ir cepamais papīrs. Šajā mirklī labāk pannu ieliec ledusskapī un vari ķerties pie pildījuma gatavošanas.
2
Bļodā ar augstām malām liec biezpienu, krējumu un olas. Visu sablendē viendabīgā masā. Uzmanīgi iemaisi iebiezināto pienu un vaniļas cukuru. Ieteicams izvēlēties 5% biezpienu un 15% skābo krējumu.
3
Drumstalas gatavo, ar pirkstiem saberžot sviestu, auzu pārslas un cukuru.
4
Pildījumu pārlej pannā ieklātajai mīklai, ar karoti nolīdzini. Virsū kārto ķiršus, labāk tos liec pa vienam, lai kūka izceptos vienmērīgāk.
5
Pārkaisi drumstalas. Cep stundu 180 grādu temperatūrā.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit