Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ķirbi sagriez šķēlēs, liec cepeškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā, līdz tas kļūst mīksts. Pēcāk atdzesē.
Gatavo mīklu. Bļodā uz rupjās rīves sarīvē sviestu, pievieno miltus, kanēli, dzeramo sodu un cukuru, saberz drupačas ar pirkstiem. Pievieno viegli sakultu olu.
Ātri samīci mīklu bumbā, ietin pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī.
Biezpienu sablendē kopā ar atdzesētu ķirbi un pievieno apelsīna sulu.
Olu dzeltenumus atdali no baltumiem. Dzeltenumus sakul ar cukuru, vaniļas cukuru un sviestu.
Biezpiena masu pievieno sviesta un olu masai un kārtīgi izmaisi.
Mīklu izveltnē cepamplātī ar malām.
Olu baltumus saputo ar šķipsnu sāls, līdz masa stingra un putaina. To iecilā biezpiena masā, kuru vari vēl visu kopā saputot ar mikseri.
Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 40-50 minūtes.
Lai labi garšo!