Vegānu marcipāna bumbiņas
Maigi ietīts aveņu gabaliņos, drupinātos zemesriekstos un kakao pulverī, našķis ir ne tikai kārdinošs, bet arī veselīgs. Skaistās bumbiņas, ko pavisam viegli pagatavot, ir krāsainas, krāšņas un elegantas, un to garša pacels desmit metru virs zemes – garšas baudas virsotnēs. Recepti iesaka "Instagram" profila "Vigan Cakes" autore Vita Stalīdzāne.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

120 gsmalki samaltas mandeles2 ĒKagaves vai kļavu sīrups1 ĒKvalriekstu eļļa1 TKvaniļas ekstrakts1 ĒKkaltēti aveņu gabaliņi1 ĒKgrauzdēti zemesrieksti (drupināti)1 ĒKkakao pulveris

Pagatavošana

1

Lai pagatavotu 10 vienāda izmēra bumbiņas, vidēja izmēra bļodā ar rokām samīci kopā visas sastāvdaļas.

2

Izmantojot tējkaroti, veido neliela izmēra bumbiņas un apviļā tās kakao pulverī, kaltētos aveņu gabaliņos un grauzdētos zemesriekstu gabaliņos.

Valriekstu eļļu neaizstāj, jo tā ir "rozīnīte", kas piedos bumbiņām īpašu garšu.

Glabāšanas laiks ir līdz septiņām dienām ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!