Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sviestu ar cukuru saputo, pievieno olu dzeltenumus, šķipsnu sāls, cepamo pulveri un miltus.
Masu mīci ar rokām līdz viendabīgai konsistencei.
Cepamtrauciņus iezied ar sviestu un piepildi tos ar mīklu, veidojot groziņu formu.
Mīklas pamatni sadursti ar dakšu, lai mīkla cepoties neceltos.
Liec krāsnī 180 grādu temperatūrā un cep aptuveni 10 minūtes.
Kad groziņi gatavi, tos karstus izņem no cepamtraukiem un atdzesē.
Gatavo pildījumu. Uzkarsē ievārījumu, pievieno 100 g cukura un ar mikseri puto.
Pievieno olu baltumu un turpini putot līdz masa dubulto apjomu.
Katlā uzbriedini agaragaru un liec vārīties, pievienojot ūdeni un atlikušo cukuru.
Kad sīrups kļūst staipīgs, to smalkā strūklā lej klāt putojamajai masai, turpinot putot, līdz masa iegūst pavisam stingru struktūru.
Groziņu vidū liec ievārījumu un ar konditorejas maisiņa palīdzību virsū uzspied krēmu.
Groziņus apkaisi ar pūdercukuru un mielojies.
Lai labi garšo!