Mēs ar brāli kolosāli
TV raidījuma un "Youtube" kanāla "Mēs ar brāli, kolosāli" vadītāji – māsa Ieva (12 gadi) un brālis Emīls (13 gadi) – iedvesmo savus vienaudžus. Tad, kad kārojas kaut ko īpaši gardu, Ieva un Emīls ir gatavi to paši arī pagatavot. Smiltsērkšķu groziņi ir viena no Ievas mīļākajām receptēm, kas visvairāk garšo Emīlam. Tā sakot, darbu dalīšana - Ieva gatavo un Emīls nogaršo. Recepte ir vienkārša un pa spēkam jebkuram jaunietim, kurš prot apieties ar mikseri un cepeškrāsni.
25Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

50 gcukurs200 gmilti100 gsviests2 gab.olu dzeltenumi1 TKcepamais pulveris šķipsnasāls200 gsmiltsērkšķu ievārījums300 gcukurs1 gab.olas baltums15 gagar-agars80 mlūdens pūdercukurs

Pagatavošana

1

Sviestu ar cukuru saputo, pievieno olu dzeltenumus, šķipsnu sāls, cepamo pulveri un miltus.

2

Masu mīci ar rokām līdz viendabīgai konsistencei.

3

Cepamtrauciņus iezied ar sviestu un piepildi tos ar mīklu, veidojot groziņu formu.

4

Mīklas pamatni sadursti ar dakšu, lai mīkla cepoties neceltos.

5

Liec krāsnī 180 grādu temperatūrā un cep aptuveni 10 minūtes.

6

Kad groziņi gatavi, tos karstus izņem no cepamtraukiem un atdzesē.

7

Gatavo pildījumu. Uzkarsē ievārījumu, pievieno 100 g cukura un ar mikseri puto.

8

Pievieno olu baltumu un turpini putot līdz masa dubulto apjomu.

9

Katlā uzbriedini agaragaru un liec vārīties, pievienojot ūdeni un atlikušo cukuru.

10

Kad sīrups kļūst staipīgs, to smalkā strūklā lej klāt putojamajai masai, turpinot putot, līdz masa iegūst pavisam stingru struktūru.

11

Groziņu vidū liec ievārījumu un ar konditorejas maisiņa palīdzību virsū uzspied krēmu.

12

Groziņus apkaisi ar pūdercukuru un mielojies.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!