Cielaviņa
Foto: Privātais arhīvs
Mirklim, lai lidotu pāris metru virs zemes un sajustu patiesu saldummīļa laimi. Gardēde Māra Ziemele piedāvā savu garšu lidojumu – leģendārās un iemīļotās tortes "Cielaviņa" māsu.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
KŪKAI:5 gab.olu baltumi4 ĒKstēvija50 gvalrieksti40 grīsu milti KRĒMAM:500 gkrēmsiers4 ĒKsaldinātājs (stēvija, medus, cukurs) DEKORĒŠANAI: saujarieksti šokolādes gabaliņi

Pagatavošana

1

Uz cepamās pannas uzklāj cepampapīru, uz tā uzzīmē divus apļus (vari izmantot šķīvja pamatni). Būtu labi, ja abi apļi iekļautos vienā paplātē.

2

Sakapā valriekstus, saber bļodā un sajauc ar saldinātāju un miltiem.

3

Citā bļodā saputo olbaltumu stingrās putās.

4

Olbaltumu maigi iecilā pie sausajām sastāvdaļām. Dari to rūpīgi, lai olbaltums nesaplok.

5

Ar karoti izklāj masu uz uzzīmētājiem apļiem. Liec 175 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

6

Kad kārtas gatavas, izņem. Apgriez otrādāk, noņem papīru un ļauj atdzist.

7

Gatavo krēmu, sajaucot abas sastāvdaļas.

8

Pildi krēmu konditorejas maisiņā. Uz pirmās kārtas liec aptuveni pusi krēma.

9

Liec otru kārtu.

10

Kūkas augšpusi apsmērē ar krēmu un to izlīdzini.

11

Dekorē ar šokolādi un riekstiem, rotā ar atlikušo krēmu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!