Šokolādes kūka
Foto: Privātais arhīvs
Šī šokolādes kūka ir neparasta, jo tā veidota no saldā kartupeļa biezeņa. Un garšas baudījumu piešķirs pievienotais zemesriekstu sviests. Kūka nav dikti salda, saldummīļiem būs jāpievieno vairāk sīrupa. Lieliska izvēle dzimšanas vai vārda dienā, un tā garšos arī bērniem. Šī kulinārijas brīnuma recepti iesaka autore Silva Kronberga savā "Instagram" kontā "Prieks gatavot".
50Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 mlsaldā kartupeļa biezenis240 gzemesriekstu sviests60 mlkļavu sīrups120 mlkakao pulveris100 gtumšā šokolāde80 gtumšā šokolāde60 mlsaldais krējums ogas

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

2

Kūkas formu (20 centimetri diametrā) iesmērē ar eļļu.

3

Visas sastāvdaļas kārtīgi sajauc kopā.

4

Lej mīklu formā, liec krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.

5

Kūku atdzesē pannā. Pēc tam dekorē.

6

Šokolādes dekorējumu veido, ieberot bļodiņā sasmalcinātu šokolādi, pārlejot ar saldo krējumu, pāris minūšu uzgaidot un samaisot.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!