Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ja vēlas, vistas šķiņķīšus var pārgriezt uz pusēm (būs 4 gabaliņi).
*Var izmantot arī citas vistas gaļas daļas, piemēram, kājiņas. Jo mazākus gaļas gabaliņus izmantosiet, jo īsāks būs sautēšanas laiks.
Eļļu sajauc ar smalcinātu ķiploka daiviņu un saldās paprikas pulveri. Ar šo marinādi ierīvē vistas gaļas gabaliņus. Atstāj marinēties uz pāris stundām (vislabāk pa nakti) ledusskapī.
Kārtīgi uzkarsētā pannā liek vistas gaļu. Apcep uz lielas uguns 5 minūtēm no katras puses, lai apgrauzdētos ādiņa. Vistas gaļu izņem no pannas un noliek sāņus.
Tajā pašā pannā apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst nedaudz mīksts. Pievieno saldās paprikas pulveri un vēl nedaudz apcep, līdz virtuvi piepilda patīkama smarža.
Pievieno tomātu pastu, bazilika lapiņas, tomātu biezeni, pieber rīsus, pielej buljonu. Pa virsu liek apcepto vistas gaļu.
*Ja nepatīk intensīva tomātu garša, pievieno mazāk tomātu pastas (vai nepievieno to nemaz). Papildus šim ēdienam var pievienot sagrieztus saulē kaltētus tomātus un/vai melnās olīvas.
Nosedz ar vāku un uz lēnas uguns sautē 50-60 minūtes.
Novērtē sautējuma biezumu. Ja vēlas biezāku, pasautē vēl aptuveni 10 minūtes, nenosedzot ar vāku, lai izgarotu mitrums (uzmana, lai nepiesvilst).
Pasniedzot ēdienu, tam uzberiet svaigas bazilika lapiņas.