Foto: Publicitātes foto
Ķirbji ir piemēroti ne tikai zupām vai sautējumiem, bet arī mērcēm! Kopā ar apcepta šķiņķa gabaliņiem mērce kļūs sulīga un sātīga, savukārt ķiploki un nedaudz asuma lieliski sader ar ķirbju saldumu. Bet būtiskākais – sevišķi viegli un ātri pagatavot!
20Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
Māksla gatavot mājās100 gmakaroni (visgardāk būs ar tagliatelle vai penne)50 gauksti kūpināts šķiņķis150 gķirbis80 gsaldais krējums50 mlbuljons0.5 gab.sīpols0.3 gab.asais pipars (var aizstāt ar čili pulveri)2 gab.ķiploka daiviņas pēc garšassāls, malti melnie pipari rīvēts siers

Pagatavošana

1

Makaronus vāra pēc ražotāja norādījumiem uz iepakojuma.

2

Uzkarsētā pannā ber nelielos gabaliņos sagrieztu šķiņķi un smalki sagrieztu sīpolu. Dažas minūtes apcep, līdz sīpols kļūst mīksts.

3

Pievieno sīki sasmalcinātu ķiploku un maisot apcep vēl aptuveni minūti.

4

Pannā ieber rupji sarīvētu ķirbi un sīki sasmalcinātu aso piparu. Cep 3-4 minūtes.

5

Pievieno saldo krējumu, buljonu un, samazinot karstumu, ļauj uzvārīties. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

6

Pasniedz makaronus šķīvī, pārlejot ar mērci. Pārber ar rīvētu cieto sieru.

Ja vēlas biezāku, krēmīgāku mērci, buljona vietā izmanto saldo krējumu.

Papildus ķirbim var pievienot arī sagrieztus šampinjonus – tad ēdiena garša būs vēl bagātīgāka.

Ja šķiņķa gaļa ir pietiekami sāļa, sāls nav jāpievieno.

Pasniedzot šo ēdienu, visgardāk makaronus ir apbārstīt ar cieto sieru, bet varat izmantot arī citu savu iecienītu sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!