Sastāvdaļas
Pagatavošana
Makaronus vāra pēc ražotāja norādījumiem uz iepakojuma.
Uzkarsētā pannā ber nelielos gabaliņos sagrieztu šķiņķi un smalki sagrieztu sīpolu. Dažas minūtes apcep, līdz sīpols kļūst mīksts.
Pievieno sīki sasmalcinātu ķiploku un maisot apcep vēl aptuveni minūti.
Pannā ieber rupji sarīvētu ķirbi un sīki sasmalcinātu aso piparu. Cep 3-4 minūtes.
Pievieno saldo krējumu, buljonu un, samazinot karstumu, ļauj uzvārīties. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Pasniedz makaronus šķīvī, pārlejot ar mērci. Pārber ar rīvētu cieto sieru.
Ja vēlas biezāku, krēmīgāku mērci, buljona vietā izmanto saldo krējumu.
Papildus ķirbim var pievienot arī sagrieztus šampinjonus – tad ēdiena garša būs vēl bagātīgāka.
Ja šķiņķa gaļa ir pietiekami sāļa, sāls nav jāpievieno.
Pasniedzot šo ēdienu, visgardāk makaronus ir apbārstīt ar cieto sieru, bet varat izmantot arī citu savu iecienītu sieru.
Lai labi garšo!