Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā, pārgriež uz pusēm (miziņu nenomizot), kārto cepšanas traukā, pārslaka ar eļļu.
Cep 200 C grādos uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40-50 minūtes, līdz kartupeļi kļūst mīksti. Precīzs cepšanas laiks būs atkarīgs no kartupeļu izmēra. Vai tie ir izcepušies, pārbauda ar dakšiņu vai nazi – ja ieduras mīksti un viegli, tas nozīmē, ka kartupeļi ir izcepušies.
Ar ēdamkaroti izgrebj lielāko daļu kartupeļu mīkstuma (nedaudz to atstāj pie miziņas), saspaida ar dakšiņu.
Pannā nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst mīksts.
Pievieno sīki sasmalcinātus ķiplokus un kubiņos sagrieztu saldo papriku.
Apcep, līdz paprika kļūst mīksta. Pievieno smalki sagrieztu aso papriku, samaisa.
Pievieno gaļu, garšvielas un maisot nedaudz apcep.
Pievieno tomātu biezeni, saldo kartupeļu masu, cep vēl dažas minūtes.
Var pievienot ēdamkaroti krējuma, tad pildījums būs vēl krēmīgāks.
Karsto pildījumu kārto kartupeļu pusītēs. Pārber ar rīvētu sieru un cep cepeškrāsnī, līdz siers izkusīs.
::!recepte::
Pasniedzot ēdienu, pārber ar zaļumiem. Ļoti gardi kopā ar svaigu dārzeņu salātiem.
Lai labi garšo!