Foto: Privātais arhīvs
Daudziem latviska garša saistās ar bērnību. Ar atmiņām, kā vecāki konditorejā nopirka kārumu. Bet tagad, pieaugušā vecumā, vari pagatavot gaisīgo un mīlēto vēja kūku, kas joprojām ir konditoreju topa produkts, savā virtuvē. Recepti iesaka gardēde Mārīte Eglīte.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

KŪCIŅĀM:240 mlūdens160 gmilti125 gsviests5 gab.olas šķipsnasāls0.5 TKcepamais pulveris PILDĪJUMAM:300 mlsaldais krējums200 gbiezpiens (0.5%)1 TKvaniļas cukurs150 gbrūnais cukurs0.5 glāzesaldētas avenes

Pagatavošana

1

Katliņā lej ūdeni, liec uz uguns, pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un šķipsnu sāls.

2

Sildi, līdz sviests izkusis un ūdens vārās, tad nogriez mazāku uguni.

3

Iesijā miltus un iemaisi ar koka karoti.

4

Kad mīkla savēlusies viendabīgas masas bumbā, ņem nost no uguns un ļauj atdzist 5 minūtes.

5

Iemaisi pa vienai olai. Ja mīkla būs par karstu, olas sarecēs.

6

Pildi konditorejas maisā un veido sev tīkamas formas.

7

Cep 15 minūtes 180 grādu temperatūrā, tad samazini karstumu uz 150 grādiem un cep vēl aptuveni 15–20 minūtes.

8

Gatavo pildījumu. Biezpienu sablendē vai izberz caur sietu, pieliec cukurus, pielej saldo krējumu un puto līdz biezai konsistencei.

9

Beigās pieber saspiestas saldētās avenes, iemaisi un vari pildīt kūciņās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!