Sāļais pīrāgs
Foto: Privātais arhīvs
Sātīgais pīrāgs ir vienkārši pagatavojams no tā, kas atrodams mājās. Ja nav siera, krabju nūjiņu vai žāvēta cauraudzīša, pievieno pīnei citas sastāvdaļas, kas tev garšo. Un siltā pīrāga smarža, kas piepildīs virtuvi, radīs māju sajūtu. Recepti iesaka gardēde Kristīne Karnāte.
50Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgrauga mīkla300 gsiers250 gkrabju nūjiņas250 gžāvēts cauraudzītis1 gab.ola sezama sēkliņas

Pagatavošana

1

Izmanto gatavo rauga mīklu. Ja taisi to mājās, tad recepti lasi šeit.

2

Sadali mīklu trīs vienādās daļās.

3

Katru daļu izrullē tāpat, kā rullē, kad cep bulciņas.

4

Sasmalcini krabju nūjiņas, cauraudzīti un sarīvē sieru.

5

Vienu mīklas daļu pildi ar sieru, vienu – ar krabju nūjiņām un vienu – ar žāvētu cauraudzīti.

6

Katru daļu aizrullē tā, kā cepot bulciņas (veidojot gliemezīti).

7

Kad izveidotas trīs vienādas desas, sapin tās kā bizi, un veidosies skaists kukulītis.

8

Apsmēŗē ar olu, pārkaisi sezama sēkliņas.

9

Cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!