60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
360 gbiezpiens90 gsviests (izkausēts)5 ĒKcukurs250 gmilti220 mlpiens4 olas1 TKcepamais pulveris1 TKvaniļas esence šķipsnasāls
Pagatavošana
1
Vispirms olu baltumus atdali no dzeltenumiem.
2
Biezpienu lielā bļodā (vai krūzes blenderī) sablendē kopā ar izkausētu sviestu, pienu, cukuru, olas dzeltenumiem un vaniļas ekstraktu.
3
Tad masai nelielās porcijās pievieno miltus, kuros iepriekš iemaisīts cepamais pulveris.
4
Atsevišķā, tīrā un sausā traukā ar mikseri stingrās putās saputo olu baltumus, kuriem piebērta šķipsniņa sāls.
5
Olu baltumu masu uzmanīgi iecilā vafeļu mīklā.
6
Uzkarsē vafeļpannu un vafeles cep, līdz tās zeltaini brūnas.
Vafeles pasniedz ar ogām, augļiem, šokolādes mērci, dateļu sīrupu vai jebko citu, ko sirds un ēdāji kāro.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit