Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C. Cepšanas formu ieziež ar eļļu.
Sarīvē un samaisa sierus (izņemot cieto sieru).
Novāra makaronus (vāra 2 minūtes īsāk, nekā norādīts uz iepakojuma).
Nolej ūdeni un noņem katlu no uguns. Pārber makaronus bļodā, aplej ar olīveļļu, samaisa un noliek malā.
Katlā ar biezu dibenu izkausē sviestu.
Pieber miltus un uz mērenas uguns, pastāvīgi maisot, karsē, līdz sāks burbuļot un milti iegūs zeltainu nokrāsu.
Maisot lēni pielej pienu un saldo krējumu. Maisa, līdz masa kļūs vienmērīga. Karsē 2 minūtes, pievieno sāli un piparus.
Pievieno trešdaļu siera (100 g), samaisa, tad pievieno vēl 100 g.
Pievieno makaronus un samaisa, lai tie vienmērīgi pārklātos ar sieru.
Cepšanas formā liek pusi makaronu, pievieno lielāko daļu mērces un 100 g siera. Ieber atlikušos makaronus, bet pa virsu pārsmērē atlikušo mērci.
Bļodiņā samaisa izkausēto sviestu, rīvmaizi, cieto sieru un paprikas pulveri. Apbārsta makaronus un liek cepties uz 30 minūtēm līdz 180 C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
Lai labi garšo!