Foto: Publicitātes foto
Kam gan negaršo makaroni ar sieru? Vai varbūt precīzāk – siers ar makaroniem?! Tieši tā, šī recepte ir radīta tiem, kas nespēj turēties pretī staipīga un krēmīga siera vilinājumam. Amerikāņu klasika - Mac n Cheese – neatstāj vienaldzīgu.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
Māksla gatavot mājās250 gmakaroni6 ĒKolīveļļa45 gsviests35 gkviešu milti MĒRCEI:360 mlpiens ar paaugstinātu tauku saturu120 mlsaldais krējums300 gsmalki rīvēts, labi kūstošs siers pēc garšassāls, pipari VIRSKĀRTAI:40 gpanko vai baltmaizes rīvmaize30 gkausēts sviests40 grīvēts cietais siers1 TKkūpinātas paprikas pulveris

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C. Cepšanas formu ieziež ar eļļu.

2

Sarīvē un samaisa sierus (izņemot cieto sieru).

3

Novāra makaronus (vāra 2 minūtes īsāk, nekā norādīts uz iepakojuma).

4

Nolej ūdeni un noņem katlu no uguns. Pārber makaronus bļodā, aplej ar olīveļļu, samaisa un noliek malā.

5

Katlā ar biezu dibenu izkausē sviestu.

6

Pieber miltus un uz mērenas uguns, pastāvīgi maisot, karsē, līdz sāks burbuļot un milti iegūs zeltainu nokrāsu.

7

Maisot lēni pielej pienu un saldo krējumu. Maisa, līdz masa kļūs vienmērīga. Karsē 2 minūtes, pievieno sāli un piparus.

8

Pievieno trešdaļu siera (100 g), samaisa, tad pievieno vēl 100 g.

9

Pievieno makaronus un samaisa, lai tie vienmērīgi pārklātos ar sieru.

10

Cepšanas formā liek pusi makaronu, pievieno lielāko daļu mērces un 100 g siera. Ieber atlikušos makaronus, bet pa virsu pārsmērē atlikušo mērci.

11

Bļodiņā samaisa izkausēto sviestu, rīvmaizi, cieto sieru un paprikas pulveri. Apbārsta makaronus un liek cepties uz 30 minūtēm līdz 180 C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.

Lai labi garšo!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!