45Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
MĪKLAI:180 gsviests0.5 glāzecukurs1 gab.ola1 glāzemilti BIEZPIENA MASAI:3 gab.biezpiena paciņas0.5 glāzecukurs1 gab.ola naža galsvaniļas cukurs1 gab.rīvēta citrona miziņa VIRSKĀRTAI:6 gab.āboli1 glāzekrējums1 gab.ola1 ĒKcukurs kanēlis
Pagatavošana
1
Gatavo mīklu. Sviestu istabas temperatūrā izrīvē ar pusglāzi cukura.
2
Pieliec olu un miltus.
3
Sajauc visu kopā un mīci mīkliņu tik ilgi, kamēr tā atlec no trauka malām un neķeras pie pirkstiem. Miltu daudzumu skaties pēc situācijas – galvenais, lai mīkla nelīp klāt.
4
Gatavo biezpiena masu. Biezpienam pieliec pusglāzi cukura, olu, naža galu vaniļas cukura un rīvētu citrona miziņu. Kārtīgi visu samaisi.
5
Uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs, klāj mīklu, liec virsū biezpiena masu.
6
Sagriez ābolus plānās šķēlītēs un klāj uz biezpiena masas.
7
Āboliem pāri pārlej krējumu, kas sajaukts ar olu un ēdamkaroti cukura.
8
Plātsmaizi pārkaisi ar kanēli.
9
Liec 200 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit