Pildīta paprika
Foto: Privātais arhīvs
Pildīt papriku vari ar visu, kas tev garšo. Klasiski pildījumam tiek izmantoti rīsi un maltā gaļa. Bet, ja vēl paprikai uzliek siera cepurīti, tad tas ir gards akcents. Pildīto papriku vari pasniegt ar lapu salātiem, pašgatavotu mērci vai kartupeļu biezeni. Recepti iesaka gardēde Lauma Sintija Matajeva.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
800 gjaukta maltā gaļa1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas bunte pētersīļu6 gab.vidēja izmēra paprikas1 gab.paciņa rīsu1 gab.buljona kubiņš6 TKskābais krējums200 gKrievijas siers pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Nogriez paprikai augšiņu, iztīri vidu no sēklām.

2

Liec rīsus vārīties buljonā.

3

Kamēr rīsi vārās, sagriez nelielos kubiņos sīpolu un divu papriku augšiņas.

4

Smalki sakapā ķiploku un pētersīļus.

5

Sīpolus ar papriku cep eļļā apmēram 5 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti un gaiši.

6

Pievieno malto gaļu, sāli, piparus un turpini cept, kamēr gaļa gatava.

7

Gaļas masā iemaisi rīsus, ķiplokus un pētersīļus, pildi paprikās.

8

Paprikas liec cepamtraukā ar nelielu ūdens daudzumu.

9

Uz tām liec tējkaroti skābā krējuma un rīvētu sieru, veidojot cepurīti.

10

Cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 35 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!