Māra Ziemele
Foto: Privātais arhīvs
Ja mājās palicis daudz neapēstu piparkūku, tad, lūk, ideja, kā tās gardi izmantot – pagatavojot siera kūku. Gan turpināsies svētku noskaņa, gan būs jaunradīts un neparasts kārums, ar ko pamieloties. Recepti savā "Instagram" kontā "Ēdam skaisti" iesaka autore Māra Ziemele.
55Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:150 gpiparkūkas50 griekstu sviests3 ĒKpiens PILDĪJUMAM:180 gbiezpiens200 gkrēmsiers2 gab.olas2 ĒKmilti5 ĒKstēvija saujasvaigas vai saldētas ogas, augļi

Pagatavošana

1

Virtuves kombainā sasmalcini piparkūkas un pārber tās bļodā.

2

Pievieno riekstu sviestu un pienu, lai masa kļūst lipīga.

3

Kūkas veidni izklāj ar cepamo papīru, uz tās izkārto piparkūku masu.

4

Virs piparkūku masas izklaidus izber ogas.

5

Virtuves kombainā vai blenderī rūpīgi sajauc biezpienu, krēmsieru, olas, miltus un saldinātāju viendabīgā masā.

6

Pārlej masu uz kūkas pamatnes.

7

Kūku liec 170 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes. Pirmās 20 minūtes augšpusi vari piesegt ar cepamo papīru, lai tā neapdeg.

8

Kad kūka gatava, ņem ārā un atdzesē veidnē.

9

Kad izņem to no veidnes, rotā, kā sirds kāro.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!