Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodiņā ber raugu, cukuru, pārlej ar pusi no siltā piena un uzmet pa virsu lielu šķipsnu no jau iesvērtajiem miltiem.
Atstāj, lai ierūgst 15 minūtes.
Mīklai pielej atlikušo pienu, visu sajauc ar miltiem un sāli viendabīgā masā un iemīci arī eļļu, līdz masa atkal ir viendabīga.
Liec ne pārāk lielā bļodā, uzkaisi nedaudz miltu, pārsedz ar tīru dvielīti un liec siltumā raudzēties 20 minūtes.
Kad mīkla uzrūgusi, to vēlreiz nedaudz izmīci, atkal sedz virsū dvieli un liec siltumā raudzēties vēl 20 minūtes.
Kad mīkla uzrūgusi, ņem to ārā no bļodas, sadali sešās vienādās daļās.
Plaukstas "izmērcē" miltos, uz virsmas miltus likt nevajag.
Katru mīklas gabalu ripini kā bumbiņu, uzspied virsū.
Mīklas bumbiņas ar lielu atstatumu liec uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru.
Pārsedz ar dvielīti un liec siltumā raudzēties 30–40 minūtes.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai.
Paņem glāzi ar līdzenu apakšu, kuru iemērc miltos un tad kārtīgi uzspied katrai mīklas bumbiņai. Tā izveidosies īstā un perfektā forma.
Smērē tomātu mērci, uzber nedaudz rīvēta siera, liec pārējās sasmalcinātās sastāvdaļas. Pa virsu liec atlikušo sieru.
Cep krāsnī 20 minūtes, no kurām pēdējās 3 minūtes ventilatora režīmā.
Lai labi garšo!