360Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
ievārījums3 gab.olas3 ĒKcukurs3 ĒKmilti pārtikas krāsvielas4 gab.olas0.5 lpiens100 gcukurs50 gmilti200 gsaldkrējuma sviests vaniļas esence
Pagatavošana
1
Gatavo biskvītu. Atdali olu baltumu no dzeltenuma, saputo baltumu stingrās putās.
2
Puto dzeltenumus ar cukuru.
3
Kad cukurs izkusis, pievieno miltus un pārtikas krāsvielu.
4
Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī, līdz biskvīts izcepies.
5
Tā izcep 4–5 kārtas.
6
Biskvīta kārtas liec uz galda dzesēties.
7
Gatavo vārīto krēmu. Ūdens peldē sasildi pusi no piena daudzuma.
8
Atsevišķā traukā samaisi visas pārējās sastāvdaļas, izņemot sviestu, ar atlikušo pienu.
9
Lēnā strūklā lej masu siltajā pienā, visu laiku maisot, līdz masa sabiezē.
10
Liec dzesēties.
11
Kad masa atdzisusi, puto kopā sviestu ar krēmu 10–15 minūtes.
12
Veido kūku – pirmā biskvīta kārta, zapte un vārītais krēms. Tā turpini visas kārtas. Dekorē kūku pēc saviem ieskatiem.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit