kūka
Foto: Privātais arhīvs
Kūkas gatavošana dara brīnumus, tā vienmēr uzlabo garastāvokli. Un brīvdiena ir labākais brīdis tam, lai gatavotu kopā ar bērniem. Lai noskaņa un dzīve būtu krāsaināka, kūkas kārtas veido katru savā krāsā, izmantojot pārtikas krāsvielas. Recepti iesaka gardēde Elīna Henilāne.
360Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

ievārījums3 gab.olas3 ĒKcukurs3 ĒKmilti pārtikas krāsvielas4 gab.olas0.5 lpiens100 gcukurs50 gmilti200 gsaldkrējuma sviests vaniļas esence

Pagatavošana

1

Gatavo biskvītu. Atdali olu baltumu no dzeltenuma, saputo baltumu stingrās putās.

2

Puto dzeltenumus ar cukuru.

3

Kad cukurs izkusis, pievieno miltus un pārtikas krāsvielu.

4

Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī, līdz biskvīts izcepies.

5

Tā izcep 4–5 kārtas.

6

Biskvīta kārtas liec uz galda dzesēties.

7

Gatavo vārīto krēmu. Ūdens peldē sasildi pusi no piena daudzuma.

8

Atsevišķā traukā samaisi visas pārējās sastāvdaļas, izņemot sviestu, ar atlikušo pienu.

9

Lēnā strūklā lej masu siltajā pienā, visu laiku maisot, līdz masa sabiezē.

10

Liec dzesēties.

11

Kad masa atdzisusi, puto kopā sviestu ar krēmu 10–15 minūtes.

12

Veido kūku – pirmā biskvīta kārta, zapte un vārītais krēms. Tā turpini visas kārtas. Dekorē kūku pēc saviem ieskatiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!